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Showing posts from March 6, 2019

Tips

#Kitchentips सब्जियां बनाने के शानदार टिप्स: ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ पत्ता गोभी के पूरी तरह से बनने के बाद उसमें मूँगफली के दानों को सेंककर मिला दें तो आप पाएँगी कि पत्ता गोभी का स्वाद जरा बढ़िया है. ★ टमाटर पर तेल लगाकर सेंकें इससे छिल्का आसानी से उतर जाएगा. भजिया-पकोड़ा, आलू बड़ा सर्व करते समय चाट मसाला छिड़कें व तली हरी मिर्च के साथ सर्व करें. मजा दोगुना हो जाएगा. ★ मेथी के साग की कड़वाहट हटाने के लिये उसे काटकर नमक मिलाकर थोड़ी से के लिए अलग रख दें और बाद में इसे पानी से अच्छी तरह धोकर सब्जी बनाएं. ★ पालक को पकाते समय उसमें एक चुटकी चीनी मिला दी जाए तो उसका रंग और स्वाद दोनों बढ़ जाते हैं. ★ पालक पनीर बनाने से पहले पालक की पत्तियों को एक चम्मच चीनी वाले पानी में आधे घंटे तक भिगोकर रखें, अधिक स्वादिष्ट बनेगा. ★ फूलगोभी की सब्जी बनाने से पहले फूलगोभी के टुकड़ों को पानी में डालकर उसमें एक चम्मच विनेगार डाल दें और इन्हें तकरीबन 15 मिनट तक के लिए रख दें. इससे न सिर्फ गोभी की गंदगी दूर होगी बल्कि जो बारीक कीड़े हो जाते हैं, वे भी खत्म हो जाएंगे. ★ फूलगोभी या बंदगोभी बनाते वक्त उसमें

Purple cabbage flower dhokla | How to make Purple cabbage flower dhokla

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Purple cabbage flower dhokla | How to make Purple cabbage flower dhokla About Purple cabbage flower dhokla Recipe Ingredients to make Purple cabbage flower dhokla 2 cup idli dosa battar 1 cup purple Cabbage paste 2 tsp Salt 1 tsp Ginger paste 1/2 tsp Baking Soda 1 eno sachet Oil for greasing For tadka-- 2 tsp Oil 1 tsp Mustard Seeds 1 tsp Jeera Pinch of Hing 15 Curry Leaves 4 green Chilli 1 tsp seasme seeds Coriander leaves for garnish How to make Purple cabbage flower dhokla Take battar add salt and ginger Make cabbage paste in mixi and add it in battar Add baking soda and mix Finally add eno and mix Grease a tray or plate Pour battar in it Cook in steamer for 20 min. Let them cool and cut in desired shape Garnish with sadme seeds and coriander leaves Serve with sauce or chutney

veggie appam with methi paranth and cucumbersalad

#veggieappamwithmethiparanthandcucumbersalad Tiffin is a main part of every women's kitchen because she had to think everyday about that how she can made her kids to have healthy food along with taste and variety. Today I bring recipes of appan which is very common but I make them with spinach,sprouts,carrot,beet.scool timing is too much here at 7 o'clock child leave home and came back nearly 4.30 so we use to give two Tiffin's.. 1.fruit  or fruit salad 2.  healthy parantha,salad and snack Ingredents--- For appe-- 2 cup idli battar 1/2 cup spinach 1/2  cup moong sprouts 1 tbsp grated carrot 1 tbsp grated beetroot Salt as per taste For tadka--- 1 tsp oil 2 tsp mustard seeds 10 curry leaves 1 chop green chilli 2 tbsp roasted chana For methi parantha---- 1 cup wheat flour 1 tsp ginger paste 1/2 cup chop fresh methi Salt as per taste 1/2 tsp carrom seeds 1/2 tsp red chilli powder 1/4 tsp haldi 1/4 ts garam masala Oil for frying For salad--- 6 slice