Posts

Showing posts from October 12, 2019

Juzt Jelly and rasgulla phirni

Ingredients---- 2 cup milk 1/4 cup soaked rice 1/4 cup sugar 1 tsp Cardmon powder 1 tbsp almond powder 5 just jelly 3 rasgulla(mini) For garnish--- 2  rasgulla Jelly Chopped almonds and pista Method---- Heat milk and boil in low flame Make paste of soaked rice Add rice paste in milk Add almond powder And stir continuously Cook till thick add sugar and mix Chop rasgulla and jelly and add in phirni Add Cardmon powder Keep in freeze Top with rasgulla and jelly Garnish with almonds and pista Serve cold

इन्डियन परांठा बर्गर | Indian parantha burger Recipe in Hindi

Image
इन्डियन परांठा बर्गर | Indian parantha burger Recipe in Hindi इन्डियन परांठा बर्गर बनाने की सामग्री ( Indian parantha burger Recipe Banane Ki Samagri Hindi Me ) 1 कप राजमा 1 उबला आलू 1 बडा चम्मच ग्रेटेड गाजर 1 बडा चम्मच प्याज 1/2 कप हरा धनिया अदरक कटा हुआ 1 चम्मच लाल मिर्च 1/2 चम्मच हल्दी 1 चम्मच अमचूर 1 चम्मच गरम मसाला 1 चम्मच जीरा पाउडर 2 चम्मच नींबू का रस 1 प्याज और टमाटर स्लाइस मे कटा हुआ 1 बडा चम्मच मेयोनेज़ 1 बडा चम्मच सॉस 2 चीज़ स्लाइस 1 कप आटा 1 चम्मच तेल नमक 1 चम्मच हरी चटनी 7-8 पुदीने के पत्ते तलने के लिये तेल सजाने के लिये चेरी टमाटर लैटस के पत्ते इन्डियन परांठा बर्गर बनाने की विधि ( Indian parantha burger Recipe Banane Ki Vidhi Hindi Me ) सबसे पहले आटा, चटनी, नमक ,तेल, पुदीने के पत्ते सबको मिलाकर आटा गूथ लेगें ढक कर रख देगे राजमा ,अदरक हरी मिर्च को मिक्सी मे थोडा पीस लेगें फिर सभी सब्जियों और मसालों को डाल कर मिला लेगे और टिक्की बना कर रखेंगे परां

Zuccinni pancakes | How to make Zuccinni pancakes

Zuccinni pancakes | How to make Zuccinni pancakes Ingredients to make Zuccinni pancakes 1/2 zuccinni grated 1/2 Carrot grated 2 tbsp rice Flour 2 tbsp Besan Ginger paste - 1/2 tsp 1 green Chilli Salt Haldi [Turmeric powder] - 1/4 th tsp Red Chilli powder - 1/2 tsp Coriander leaves Oil Salsa [ready made] - 1 tbsp Mayonnaise - 2 tbsp Green chutney - 1 tbsp How to make Zuccinni pancakes TAKE RICE FLOUR IN A BOWL AND ADD ZUCCINNI AND CARROT ADD GINGER PASTE AND GREEN CHILLI ADD CORIANDER LEAVES NOW ADD BESAN ADD SALT HALDI AND WATER AS REQUIRED MIX ALL OF THEM AND FORM A BATTER OUR BATTER IS READY LEAVE IT FOR 10 MIN. HEAT A PAN AND MAKE PANCAKES ADD LITTLE OIL TO COOK THEM NOW APPLY MAYO ON EACH PANCAKE AND SERVE WITH SALSA AND CHUTNEY