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Showing posts from February 11, 2019

मटर भरवां रागी परांठा | मटर भरवां रागी परांठा कैसे बनाया जाता है

मटर भरवां रागी परांठा | मटर भरवां रागी परांठा कैसे बनाया जाता है  मटर भरवां रागी परांठा बनाने की सामग्री 1/2 कप रागी का आटा 1/2 कप पानी १/२ टी स्पून नमक परांठे के लिए मक्खन / घी / तेल भराई के लिए---- 1 कप उबली मटर 1 हरी मिर्च 1 चम्मच अदरक का पेस्ट 5 करी पत्ते धनिये के पत्ते 1 चम्मच तेल 1 चम्मच सरसों के बीज 1 चम्मच सौंफ के बीज स्वादानुसार नमक 2 चम्मच नींबू का रस मटर भरवां रागी परांठा कैसे बनाया जाता है पानी गरम करें और नमक और 1 टीस्पून तेल डालें जब यह उबलता है रागी का आटा इसे स्पैक्टुला के साथ पानी में बारीक मिलाएं इसे ढककर गैस पर 5 मिनट रखें और काम की जगह पर ले जाएं  थोड़ा ठंडा करें फिर हथेली से आटा बना लें। 10 मिनट के लिए ढक दें। मिक्सी में उबली हुई मटर, हरी मिर्च, करी पत्ता पीस लें पैन गरम करें और तेल डालें फिर सरसों और सौंफ के बीज डालें फिर मटर मिक्स डालकर पकाए जाने तक हिलाएं  फिर नमक और नींबू का रस मिलाएं अब रागी के आटे को बराबर भागों में बांटकर गोले बना लें एक प्लास्टिक शीट लें और एक बॉल रोल करें इसे किसी भी कंटेनर के ढक्कन के साथ गोल में काट

हरे भरे कबाब | हरे भरे कबाब कैसे बनाये

हरे भरे कबाब | हरे भरे कबाब कैसे बनाये  हरे हरे कबाब बनाने की सामग्री 2 मध्यम आकार या 8 बच्चे पोटैबोबल्ड 1 कप मटर का पेस्ट 1 कप पलक पेस्ट 2 चम्मच अदरक लहसुन का पेस्ट 2 हरी मिर्च बारीक़ कटी हुई 2 कप ब्रेड क्रम्ब्स नमक स्वादअनुसार 1 छोटा चम्मच लाल मिर्च पाउडर 1 टी स्पून गरम मसाला 1 बड़ा चम्मच नींबू का रस 6 काजू तलने के लिए तेल हरे भरे कबाब कैसे बनाये एक कटोरे में आलू को मैश करें आलू में पालक और मटर का पेस्ट डालें और अच्छी तरह मिलाएँ मिश्रण में अदरक लहसुन का पेस्ट, नींबू का रस, मसाले, नमक और हरी मिर्च डालें और ब्रेड क्रम्ब करें और अच्छी तरह मिलाएँ मिश्रण से कबाब बनाते हैं और प्रत्येक कबाब के केंद्र में एक काजू डालते हैं कबाब को गोल्डन ब्राउन होने तक तलें सॉस और मेयो के साथ गरम परोसें

Cheesy peas bruchetta | How to make Cheesy peas bruchetta

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Cheesy peas bruchetta | How to make Cheesy peas bruchetta Ingredients to make Cheesy peas bruchetta 4 slices of bread Garlic loaf 1 cup boiled Peas 2 tbsp Butter 4 Garlic cloves 1 green chiili fine chop 4 cubes cheese Parsley Salt Pepper Ganoa spice How to make Cheesy peas bruchetta Heat a tawa or in ovan roast loaf slices Crush peas and garlic Melt butter and add garlic , and salt, Mix finely Take butter in pan and roast crushed peas Add salt pepper and spice Now spread garlic butter on roasted slices Add peas over it Take slight butter in pan and toss cherry tomato Sprinkle little salt Be careful while using salt because you have to adjust it on the whole Now grate cheese on peas masala and top with cherry tomato Now cook on tawa on low flame till cheese melt or in ovan Serve hot

Peas stuffed ragi parantha | How to make Peas stuffed ragi parantha

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Peas stuffed ragi parantha | How to make Peas stuffed ragi parantha Ingredients to make Peas stuffed ragi parantha 1/2 cup ragi Flour 1/2 cupp Water 1/2 tsp Salt Butter /ghee/oil for parantha For stuffing---- 1 cup boiled peas 1 green Chilli 1 tsp Ginger paste 5 Curry Leaves Coriander leaves 1 tsp Oil 1 tsp Mustard Seeds 1 tsp Fennel Seeds Salt as per taste 2 tsp Lemon juice How to make Peas stuffed ragi parantha Heat water and add salt and 1 tsp oil When it boils add ragi flour Mix it finely in water with spactula Cover it and keep it 5 min on gas And take on work place Little cool down then make dough with palm. Cover for 10 min. Grind boil peas,green chilli,curry leaves in mixi coarsly Heat pan and add oil Then add mustard seeds and fennel seeds Then add peas mix and stir it till cooked Then add salt and lemon juice Now devide ragi dough in equal parts and make bal

Hare Bhare Kabab | How to make Hare Bhare Kabab

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Hare Bhare Kabab | How to make Hare Bhare Kabab Ingredients to make Hare Bhare Kabab 2 medium sized or 8 baby Potatoesboiled 1 cup Peas paste 1 cup Palak paste 2 tsp Ginger garlic paste 2 green chilies finely chopped 2 cup bread crumbs Salt to taste 1 tsp red chili powder 1 tsp garam Masala 1 tbsp Lemon juice 6 Cashews Oil for frying How to make Hare Bhare Kabab Mash the potatoes in a bowl Add spinach and peas paste to the potatoes and mix well Add ginger garlic paste , lemon juice,spices, salt and green chilies to the mixture And bread crumb and mix well Makes kababs from the mixture and insert a cashew at the centre of each kabab Deep fry the kababs until golden brown Serve hot with sauce and mayo

Watermelon gazpacho

#YPWF'S #Wonderchef #Valentinecontest #Dat_1 #Dish name--Watermelon gazpacho Admin-- #Manisha babbar #Harjeet kaur #Kusum lata sharma Ingredients-- 3 cup watermelon 1 tomato 1/2 cucumber 1/2 tsp beetroot 1 tsp basil Mint leaves 1 tsp sugar Pinch of salt 1/4 green chilli Water scoops for garnish Method--- Chop all fruit and veggies And add them in mixi Make juice of them Add salt,sugar,pepper and basil Take a serving dish and fill with scoops Pour cold soul upon them Garnish with mint and serve

मटर की बर्फी | मटर की बर्फी कैसे बनाये

मटर की बर्फी | मटर की बर्फी कैसे बनाये मटर की बर्फी बनाने की सामग्री 1 कप उबले मटर 1 कप मावा 4 बड़े चम्मच चीनी 2 बड़ा चम्मच घी कार्डमोन पाउडर कटे हुए बादाम गार्निशिंग के लिए सिल्वर फॉइल मटर की बर्फी कैसे बनाये उबले हुए मटर लें और पेस्ट बनाएं ठीक पेस्ट हम काटने की जरूरत नहीं है मावे को पीस लें एक पैन में घी और मटर का पेस्ट डालें इस पेस्ट को धीमी आंच पर पकाएं एक और पैन लें और कद्दूकस किया हुआ मावा भूनें दूसरी तरफ जब मटर पक जाए तब उसमें मावा डालें इन्हें मिलाएं और पकाएं पकने पर चीनी और कार डोनन पाउडर डालें उन्हें मिलाएं और चीनी पिघलने तक पकाएं लौ बंद और greased ट्रे में स्थानांतरण समान रूप से फैलाएं सिल्वर फॉइल लें और बर्फी को फॉइल से गार्निश करें बादाम को फैलाएं और बादाम को थोड़ा दबाएं इसे ठंडा होने के लिए छोड़ दें 2 घंटे के लिए फ्रीज में रखें और बर्फी काट लें अपने मेहमान की सेवा करें और आनंद लें

Peas burfi | How to make Peas burfi

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Peas burfi | How to make Peas burfi Ingredients to make Peas burfi 1 cup boiled Peas 1 cup mava 4 tbsp Sugar 2 tbsp Ghee cardmon powder Chopped Almonds Silver foil for garnishing How to make Peas burfi Take boiled peas and make paste Don't make fine paste little bite we need Grate mava Take a pan add ghee and peas paste Cook this paste on low flame Take another pan and roast grated mava On other side when peas cooked add mava Mix them and cook When cooked add sugar and Car donon powder Mix them and cook till sugar melt Off flame and transfer in greased tray Spread evenly Take silver foil and garnish burfi with foil Spread almonds and slightly press almonds Leave it for cool Keep in freeze for 2 hours and cut burfy Serve your guest and enjoy